3 Eylül 2007 Pazartesi

DJ Göknil Gökmen

DJ Göknil Gökmen

90’lı yılların ortalarında dj'lik kariyerine başlayan Göknil Gökmen, kısa bir süre içerisinde Istanbul'un en önemli gece kulüplerinde çalmaya başladı. Twenty (20), Fourteen, Milk gibi kentin önemli mekanlarında resident dj olan Göknil, o dönemde Türkiye’nin ilk ve tek dans müzik istasyonu Radyo 2019'un efsanevi programı Dance Department'ta elektronik müzik severlere house, deep, jazzy, soulful ve tech house ile Detroit Techno'nun en iyi örneklerini sunarak kendisine has bir tarz oluşturdu; bu türe sadık bir kitlenin oluşmasına katkıda bulundu. Caz'daki zarafeti, Soul'un ruhunu ve disko müziğindeki uçukluğu, aksak house ritimleriyle buluşturan, house ve endüstriyel techno ile diğer deneysel çalışmaları setlerinde bir araya getiren dj'in felsefesi, müziğindeki tüm derinliği ve akışı insanlarla paylaşmak.
Göknil Gökmen, birçok elektronik müzik festivali ve dans müzik organizasyonunda yer alarak dünyaca ünlü isimlerle beraber performans sergiledi. Daha sonra Radio Blue’da kariyerine devam etti.

Göknil Gökmen, 2002 yılından itibaren East’n Soul Productions adı altında içinde Jazz ve Funk etkileri bulunan Deep House yapımlarıyla tüm dünyadaki House müzik severlere ulaşmaya başladı. Deep House sahnesinin en önemli plak şirketlerinden biri olan İngiliz label Mettle Music tarafından yayınlanan "Jazz Vibes (Vinyl Selection) Part Two" isimli plakta yer alan parçası “Pebbles”, tüm dünyadaki deep house severler tarafından çok beğenildi. İtalya’nın tanınmış dj ikilisi Harley & Muscle, 2006’da çıkardıkları “Addicted to House Vol.5” albümünde “Pebbles”a yer verdi. Göknil Gökmen’in “Madran’s Song” adlı parçası yine Mettle Music tarafından dijital olarak yayınlandı.

"78'Trip", "Trip To 78", "04:00 A.M." isimli parçalarından oluşan "Soul Penetrator E.P."den ve"Detro", "Mood", "Crocodile Groove" isimli 3 parçadan oluşan "Soul Penetrator E.P. II" adlı EP’ler, Deepxperience Productions tarafından yayınlandı. Bu ep’lerdeki birçok parça yurtdışında yayınlanan compilation cd’lerde yer aldı. Ayrıca Viktor Lazlo, Anjelika Akbar gibi sanatçılar için remix yaptı.

Göknil Gökmen’i, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi geceleri tüm dünyaya yayın yapan internet radyosu Ctduo’da dinleyebilirsiniz.

Prodüksiyonları:
Jazz Vibes: EP5 - Pebbles / Madran's Song - Mettle Music Jazz Vibes: Pt.2 - Pebbles - Mettle Music
Soul Penetrator EPII - Detro / Mood /Crocodile Groove - DeepXperience Unreleased Project. - Trippin Out /In The Morning - DeepXperience Soul Penetrator EP - 78's Trip / 04:00 A.M. / Trip To 78 - DeepXperience Estranged - Estranged / Fade Away - Plastic Fantastic Club Revolution V.01 - In The Morning - LDU

Remixleri : Serhat H. & Viktor Lazlo - Total Disguise (DX Mix) - End Music
M.V.Ö. - Bir Derdim Var (Dx Mix) - Pasaj Music B.Şeşen - 1,2,3, Tıp (Remix) - Ada Music
Anjelika Akbar - Bach A L'orientale (Rmx) - Trio Lila Music

Hiç yorum yok: